Støre opplyser om ny Borten Moe-glipp

Tidligere statsråd Ola Borten Moe, som er av grunnleggerne av oljeselskapet Okea, deltok i statsråd ved utdeling av oljeutvinningstillatelser, opplyser statsministeren.

Tidligere forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) deltok i et statsråd hvor utdeling av oljeutvinningstillatelser på den norske kontinentalsokkelen ble behandlet. Foto: Hanna Johre / NTB
Tidligere forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) deltok i et statsråd hvor utdeling av oljeutvinningstillatelser på den norske kontinentalsokkelen ble behandlet. Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Det var i statsråd 4. mars 2022 at han deltok i behandlingen av utdeling av oljeutvinningstillatelser på den norske kontinentalsokkelen i den såkalte TFO-runden i 2021.

Det går fram av et brev fra statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

– Borten Moe hadde ikke deltatt i forberedende statsråd og ble derfor først oppmerksom på saken da den ble fremlagt på Slottet. Han varslet statsrådssekretæren umiddelbart etter statsrådsmøtet var avsluttet, heter det i brevet.

Vurderingen i etterkant var at hans inhabilitet ikke kunne ha påvirket sakens utfall. Saken ble også behandlet på nytt i det påfølgende statsrådet 11. mars 2022.

Borten Moe er en av grunnleggerne av oljeselskapet Okea i Trondheim og har aksjer i selskapet. Okea var blant dem som fikk tilbud om utvinningstillatelser i TFO-runden.

– For øvrig har ikke Statsministerens kontor vært involvert i konkrete saker hvor det i ettertid er avdekket inhabilitet, heter det i brevet.

Ola Borten Moe innrømmet i juli å ha eid aksjer i Kongsberg Gruppen samtidig som han deltok i regjeringsmøter hvor en større industrikontrakt ble inngått mellom regjeringen og Nammo, et selskap deleid av nettopp Kongsberg Gruppen. Han gikk deretter av som statsråd.

(©NTB)

Mer om