Vis mer

Store nedbørsmengder – ennå ikke ekstremvær

Det varsles enorme nedbørsmengder i flere fylker i Sør-Norge de neste dagene, men foreløpig sender meteorologene ikke ut ekstremvarsel.

(upublisert) Opprettet

Det er fylkene Oppland, Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder som trolig vil få de aller største nedbørsmengdene fra tirsdag kveld, gjennom hele onsdagen og fram til første del av torsdag.


Meteorologisk institutt opplyser at det foreløpig er snakk om potensial, og at de derfor ikke har vurdert situasjonen som så alvorlig at man sender ut et detaljert ekstremvarsel. Men det kan skje.


– Dersom data tilsier at denne situasjonen bør nedgraderes, vil det bli meldt at økt overvåking avsluttes. Dersom data tilsier at denne situasjonen bør oppgraderes, vil det bli sendt ut ekstremvarsel i henhold til gjeldende kriterier, opplyser meteorologene på Blindern.


I klartekst er det snakk om et lavtrykk som tirsdag ettermiddag beveget seg langsomt mot Sør-Norge. Resultatet blir opp mot 110 millimeter nedbør i løpet av en 36-timersperiode.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.