Store mengder snø på Vestlandet lørdag

Det har kommet store mengder snø flere steder på Vestlandet i løpet av lørdagen. Mandag er det Østlandet og Agder sin tur.

Det vil komme byger med snø på Vestlandet i løpet av hele lørdagen, opplyser Meteorologisk institutt. Foto: Terje Pedersen / NTB
Det vil komme byger med snø på Vestlandet i løpet av hele lørdagen, opplyser Meteorologisk institutt. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

– Hele dagen vil det komme byger med snø.

Det sier vakthavende meteorolog Susana Reuder til Bergens Tidende.

Det har kommet store mengder snø langs store deler av vestlandet lørdag. Lokalt kan det komme mellom fem og 15 centimeter snø. Ifølge Sunnmørsposten og Stavanger Aftenblad , skal det også være store mengder snø i områdene rundt både Ålesund og Stavanger.

– Bygeaktiviteten i Sør-Rogaland vil fortsette fram til søndag morgen. Det vil være skiftende skydekke lørdag, så det kan komme sol innimellom, sier Reuder til Aftenbladet.

Søndag ventes en endring i været. Da blir det opphold, før nedbøren kommer i form av enten regn eller sludd nærmere kvelden.

På Østlandet og i Agder, kommer snøværet først mandag. Da har Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for snø i områdene. De varsler at det kan komme opp mot 10–20 centimeter snø på ett døgn.

(©NTB)

Mer om