Støre: - Jeg har snakket med Kjerkol

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han har vært i kontakt med helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) om hennes masteroppgave etter funn av tekstlikhet.

Statsminister Jonas Gahr Støre og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol under et besøk på nye Radiumhospitalet. (Foto: Beate Oma Dahle / NTB)
Statsminister Jonas Gahr Støre og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol under et besøk på nye Radiumhospitalet. (Foto: Beate Oma Dahle / NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Det var VG og NRK som fant tekstlikheter i Kjerkols masteroppgave. Hun har avvist at det dreier seg om kopiering av andres tekster.

Statsminister Jonas Gahr Støre har snakket med helseministeren etter avsløringen.

– Jeg har snakket med Ingvild Kjerkol om opplysningene om hennes oppgave, som har kommet fram i helgen. Nå er det viktig å få full oversikt i denne saken. Jeg forstår at Nord universitet skal se på saken, og det er bra, skriver han i en epost til NTB.

Fredag kveld måtte forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch gå av etter avsløringer om en rekke tekstlikheter i hennes masteroppgave.

Kjerkol har påpekt at hennes masteroppgave gikk gjennom sensuren ved Nord universitet. Hun sier hun tenker det er fint at universitetet skal se på teksten på nytt.

(©NTB)

Mer om