Støre: Forsvarssjefen har iverksatt planlagte tiltak

Den norske forsvarssjefen har iverksatt planlagte tiltak for å styrke Forsvarets årvåkenhet og beredskap, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (t.v.), statsminister Jonas Gahr Støre og utenriksminister Anniken Huitfeldt under pressekonferansen om situasjonen i Ukraina. Foto: Heiko Junge / NTB
Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (t.v.), statsminister Jonas Gahr Støre og utenriksminister Anniken Huitfeldt under pressekonferansen om situasjonen i Ukraina. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Statsministeren holdt torsdag pressekonferanse i forbindelse med Russlands angrep mot Ukraina.

– I tråd med Natos rutiner, som er godt innarbeidet, har forsvarssjefen iverksatt planlagte tiltak, for å styrke forsvarets årvåkenhet og beredskap. Dette er det gode planer for, sa Støre.

Han sa også at Nato har iverksatt tiltak for å beskytte medlemsland.

– Det gjelder de som trenger alliert støtte for å ivareta sin sikkerhet. Norge deltar fortløpende i vurderingen av dette, sa Støre.

– Dette er gjort, og la meg understreke dette, for å sikre medlemslandene og er utelukkende defensive, godt planlagte tiltak i Nato, understreket han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer