Støre: Forsvaret skjerper beredskapen fra og med i morgen

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier mandag at Forsvaret skjerper beredskapen fra og med tirsdag 1. november.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Han sier at bakgrunnen er angrepskrigen Russland fører i Ukraina og den sikkerhetspolitiske situasjonen det har ført til i Europa.

– Vi står i den mest alvorlige sikkerhetspolitiske situasjonen på flere tiår. Det er ingen indikasjoner på at Russland vil utvide sin krigføring til andre land, men den økte spenningen gjør at vi er mer utsatt for både trusler, etterretning og påvirkning. Det gjør det nødvendig for alle Nato-land å være mer på vakt, også Norge, sa Støre på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Regjeringen styrket beredskapen allerede før krigen brøt ut og har siden styrket den en rekke ganger. Forsvaret har de siste ukene økt tilstedeværelse og patruljering rundt kritisk infrastruktur i Nordsjøen. Heimevernet vil fortsette å beskytte kritisk infrastruktur på land som bistand til politiet, opplyser regjeringen i en pressemelding.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer