Store forskjeller i testkapasitet i osloområdet

Mens Lillestrøm kommune sliter med å nå regjeringens mål for coronatestkapasitet, kan nabokommunen Lørenskog levere test på dagen tross skyhøyt smittetrykk.

Lange køer for å ta koronatest i Oslo, men kommunen har testkapasiteten som er anbefalt av regjeringen. Foto: Heiko Junge / NTB
Lange køer for å ta koronatest i Oslo, men kommunen har testkapasiteten som er anbefalt av regjeringen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Vi ser en bratt øking i testbehov. I uke 9 testet vi 3,6 prosent av innbyggerne mens vi i forrige uke kom opp i 4,7 prosent og vi opplever at behovet fortsatt er stigende. Vi kan imidlertid oppskalere de testtiltakene vi har, så vi kan fint teste 5 prosent av befolkningen, som er kravet, skriver kommunikasjonssjef Heidi Lippestad i Lillestrøm kommune i en epost til NTB.

12. mars skrev Romerikes Blad at innbyggere har opplevd ventetid på seks dager for å få koronatest i Lillestrøm kommune. Siden juni i fjor har det vært forventning om at kommuner og laboratorier kan teste minst 5 prosent av befolkningen per uke i perioder med høye smittetall.

– Erfaringen har vist at det har vært tilstrekkelig i perioder uten de største smittetoppene, men flere kommuner har registrert at det har vært behov for å teste opp mot 10 prosent av innbyggerne per uke, sier fagdirektør Svein Lie i Helsedirektoratet til NTB.

Lørenskog: test på dagen

Vest for Lillestrøm ligger Lørenskog. Kommunen har et smittetrykk som overgår elleve av Oslos 15 bydeler. Testkapasiteten er imidlertid ikke et problem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer