Store forbund i LO og NHO og KS krever umiddelbar strømstøtte til utsatte bedrifter

Store forbund krever umiddelbar strømstøtte til utsatte bedrifter, og vil det skal innføres som et strakstiltak, skriver de i en felles uttalelse.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– Vi vil på det sterkeste oppfordre regjeringen til straks å ta i bruk de nødvendige virkemidler for å avbøte de alvorlige og uforutsette økonomiske utfordringer vårt næringsliv er utsatt for av omstendigheter og hendelser langt utenfor deres kontroll, skriver Naturressurskommunene, KS, Industri Energi, Fellesforbundet og Norsk Industri i en felles uttalelse.

De understreker at de deler en sterk og økende bekymring for kommuner, innbyggere og næringsliv, som de mener vi alle har et felles ansvar for, skriver de.

Forbundene mener behovet for kortsiktige og konkrete tiltak er prekært, og trekker fram absolutte nødvendige strakstiltak som de mener må innføre umiddelbart uten ytterligere opphold.

Det vises til støtteordninger innført i andre europeiske land, hvor det blant annet er innført reduksjon eller fjerning av statlige avgifter som merverdiavgift og forbruksavgifter på strøm, innføring av makspriser og direkte økonomiske støtteordninger.

– EU-kommisjonen har godkjent slike støtteordninger av generell karakter, og korrekt innført vil statsstøttereglene ikke være til hinder for slike støtteordninger til næringslivet, skriver de.

Likevel må støtteordningen til utsatte bedrifter være innrettet på en måte som gir bedriftene insentiv til å også spare på energien, heter det.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer