Støre: - En stor tragedie

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har kommentert utbruddet av fugleinfluensa i Nord-Norge. Han sier utbruddet er en stor tragedie.

Et stort antall fugler er døde i Vadsø som følge av fugleinfluensa. Foto: Jan Langhaug / NTB
Et stort antall fugler er døde i Vadsø som følge av fugleinfluensa. Foto: Jan Langhaug / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Det omfattende utbruddet av fugleinfluensa i nord er en stor tragedie. Det gjør sterkt inntrykk å se bildene og høre folk fortelle om døde fugler i tusentall, skriver statsministeren på Facebook.

Fugleinfluensaen har spredt seg over store deler av landet, men det er først og fremst i Vadsø at man har sett store opphopninger av døde og syke fugler. I kommunen er det alene funnet over 12.000 døde fugler siden 14. juli, hovedsakelig måker av den truede arten krykkje.

– Det er dramatisk både for sårbare fuglearter, og det er en krevende belastning for mange lokalsamfunn. Fra myndighetenes side er vi opptatt av å bistå de utsatte områdene i landet på best mulig måte, skriver statsministeren.

Han takker deretter alle som har stilt opp for å bidra i situasjonen og understreker at det er stor usikkerhet knyttet til hvordan fugleinfluensaen vil spre seg videre, men at faren for smitte til mennesker er lav.

– Det betyr uansett at vi følger godt med, og har beredskapsplaner når villfuglene begynner å trekke sørover til andre deler av landet, skriver Støre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer