Store demonstrasjoner i Myanmar

Tusenvis demonstrerte onsdag i Myanmars største by Yangon mot militærkuppet i landet, tross at militæret har styrket sin tilstedeværelse i byen. FN er bekymret.

Demonstranter blokkerte veier i Yangon onsdag. Tusenvis møtte opp til nye demonstrasjoner mot militærjuntaen. Foto: AP / NTB
Demonstranter blokkerte veier i Yangon onsdag. Tusenvis møtte opp til nye demonstrasjoner mot militærjuntaen. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

– Vi må vise at vi står sammen og er sterke for å gjøre slutt på militærstyret. Folk må komme seg ut i gatene, sa en 21 år gammel student til AFP.

Ifølge AFP er onsdagens demonstrasjoner de største i landet siden militærjuntaen kuppet makten for drøyt to uker siden. I Yangon har demonstranter sperret av veier for å hindre at sikkerhetsstyrker fritt kan bevege seg rundt i byen.

Demonstrasjonene hadde roet seg ned de to foregående dagene, men i sosiale medier flommet det over med oppfordringer om å gjøre motstand mot kuppet, før nettilgangen igjen ble stengt natt til onsdag.

Tom Andrews, FNs spesialrapportør for Myanmar, er redd situasjonen kan eskalere og komme ut av kontroll.

– Jeg frykter at det onsdag er større potensial for vold i et større omfang enn vi har sett siden det ulovlige kuppet 1. februar, sa Andrews tirsdag.

Det har kommet meldinger om at soldater er hentet inn til Yangon fra andre regioner i landet, og det var kjent i forkant at demonstranter igjen ville samle seg i flere av byene i landet.

– Tidligere har utplasseringer av soldater funnet sted i forveien av drap, forsvinninger og pågripelser i stort omfang, sa Andrews.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer