Over 1.000 demonstranter støtte tirsdag sammen med sikkerhetsstyrker i sentrum av Iraks hovedstad Bagdad. Foto: AP / NTB scanpix
Over 1.000 demonstranter støtte tirsdag sammen med sikkerhetsstyrker i sentrum av Iraks hovedstad Bagdad. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Store demonstrasjoner i Irak

To personer er drept og over 200 er skadd i harde sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Bagdad og flere irakiske byer.

Publisert

Over 1.000 demonstranter samlet seg tirsdag i Tahrir-gaten i sentrum av Bagdad for å protestere mot regjeringens manglende evne og vilje til å gjøre noe med den høye arbeidsledigheten og de dårlige offentlige tjenestene i landet.

Sikkerhetsstyrker skjøt med skarp ammunisjon, gummikuler og brukte tåregass mot demonstrantene.

Ifølge innenriksdepartementet og helsedepartementet ble en person drept og 200 såret i sammenstøtene, blant dem 40 medlemmer av sikkerhetsstyrkene.

Også i Dhi Qar-provinsen sør i Irak kom det til sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker.

– Én demonstrant ble drept og to andre ble såret, én av dem alvorlig. 25 medlemmer av sikkerhetsstyrkene ble også såret, sier helsesjefen i provinsen, Abdulhussein al-Jaberi.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.