Støre: Arbeidet med regjeringsplattformen er i gang

Nå er det høy aktivitet og produksjon av det som skal bli regjeringsplattform, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum (til venstre) og Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre møtte pressen under regjeringsforhandlingene om mulig Ap-Sp-regjering på Hurdalsjøen Hotell torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB
Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum (til venstre) og Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre møtte pressen under regjeringsforhandlingene om mulig Ap-Sp-regjering på Hurdalsjøen Hotell torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Arbeiderpartiet og Senterpartiet møtte torsdag pressen på Hurdalsjøen Hotell. De to partiene gikk videre med forhandlinger etter at SV trakk seg fra sonderingene.

– Vi har satt ordentlig fart på den prosessen. Dagene inntil i går var ikke bortkastet. Mye er diskutert og avklart. Vi har høy aktivitet og produksjon av det som skal bli plattform, sa Støre.

- Stemningen er god, sa han.

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum sier at de jobber grundig og har en god og konstruktiv tone.

Støre sa også at han har hatt kontakt med SV-leder Audun Lysbakken etter at partiet trakk seg fra regjeringssamtalene. Også der er tonen god, ifølge Ap-lederen.

Lysbakken advarte torsdag den nye regjeringen mot «slalåmkjøring» mellom høyre- og venstresiden i Stortinget.

– Til det vil jeg si at vi gjør vår jobb her. Vi har fokus på å lage en ordentlig plattform. Vi skal forholde oss til Stortinget på en ryddig måte, som en mindretallsregjering gjør.

– Vi tar én ting av gangen. Vi har verken forberedt slalåm, langrenn eller super-G, sa han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer