Støre advarer om kutt som følge av krigen

Store samferdsels- og byggeprosjekter kan bli kuttet eller skjøvet på som følge av krigen i Ukraina, varsler statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Statsminister Jonas Gahr Støre har varslet at regjeringen må bruke mer penger på forsvar, beredskap og flyktninger på grunn av krigen i Ukraina. Sammen med målet om å hindre overoppheting av økonomien kan det føre til at flere store prosjekter må kuttes eller skyves på. Her er Støre fotografert under Cold Response-øvelsen i indre Troms søndag. Foto: Geir Olsen / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre har varslet at regjeringen må bruke mer penger på forsvar, beredskap og flyktninger på grunn av krigen i Ukraina. Sammen med målet om å hindre overoppheting av økonomien kan det føre til at flere store prosjekter må kuttes eller skyves på. Her er Støre fotografert under Cold Response-øvelsen i indre Troms søndag. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Vi har noen store prosjekter knyttet til samferdsel og transportplan, store bygg og anlegg, som krever store investeringer. Det skal vi fortsatt ha, men dette er tiden for å gå ærlig og åpent gjennom det, sier Støre i et intervju med Adresseavisen.

– Både fordi økonomien er slik at vi nå må passe på at den ikke blir overopphetet, og fordi vi vet at vi må bruke mer penger på beredskap, forsvar og på å ta imot flyktninger, er det noen andre prosjekter – planlagte ting – som vi kanskje må skyve på og kanskje må si at vi ikke kan ta, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer