Ap sliter på meningsmålingene

Støre: – Vi kommer nedenifra og er i jaktmodus

Ap-leder Jonas Gahr Støre lar seg ikke bekymre av labre tall på meningsmålingene. Til helgen skal partiet lade kanonene til kommunevalget

Støre lar seg ikke bekymre over labre tall på meningsmålingene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Støre lar seg ikke bekymre over labre tall på meningsmålingene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Vi kommer nedenifra og er i jaktmodus. Vi kan komme til å overraske den ene og den andre i september, sa Støre på en pressekonferanse i forkant av partiets landsmøte som åpner torsdag.

Ap er fremdeles landets største parti, men har den siste tiden slitt på meningsmålingene. I januar hadde Ap et snitt på målingene på 28,3 prosent, mens snittet hadde falt til 26,7 prosent i mars. Men Støre er likevel ikke bekymret.

– I mint tid som partileder har vi ligget mellom 19 og 40 prosent. De velgerne finnes der ute. Når Ap har fokus på politikk og får fram løsningene, så tror jeg det er potensial for å gå opp. Hvis vi driver med annet enn politikk har velgerne begrenset tålmodighet, det forstår jeg. Vi skal ha fokus på politikk, sa Støre.

– Jeg setter ikke et prosenttall. Det har vært gjort med vekslende hell i Ap før og jeg har ikke latt meg inspirere av det, sa han med et skjevt smil.

Ap-lederen hadde for anledningen på seg én grønn og én rød ullsokk.

– Det har også et politisk budskap. Rødgrønt er det naturlige samarbeidspunktet for Ap, sa Støre.

Han sier han ikke bekymrer seg for at styrkeforholdet mellom de tidligere rødgrønne samarbeidspartnerne Ap, Sp og Sv er i ferd med å forskyve seg.

– Jeg tror Ap skal bevare sin ledende posisjon og det som gleder meg er at den høyreregjeringen vi nå har, mister flertallet i folket.

Til helgen skal partiet stake ut den politiske kursen videre fram mot det kommende kommunevalget. Atomvåpenforbud, barnetrygd og hjemmelekser er noen av sakene som nestleder Hadia Tajik ramser opp som eksempler på potensielle stridssaker som vil prege landsmøtet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer