Stordalen tar epidemiforsikring til retten -kan ha krav på flere hundre millioner

Petter Stordalen kan ha krav på flere hundre millioner kroner hvis hans tolkning av epidemiforsikringen får støtte i retten. Codan forsikring nekter å betale.

Petter Stordalen saksøker forsikringsselskapet Codan for å få erstatning for tapene hotellene hans har lidd under koronakrisen. Foto: Terje Pedersen / NTB
Petter Stordalen saksøker forsikringsselskapet Codan for å få erstatning for tapene hotellene hans har lidd under koronakrisen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Mandag starter saken som kan ha enorm betydning for Petter Stordalen og Strawberry-systemet. Hvis Oslo tingrett er enig i at epidemiforsikringen omfatter økonomiske tap som konsekvens av den pågående koronapandemien, kan det utløse samlede erstatningskrav på flere hundre millioner kroner.

Men Codan Forsikring har en helt annen forståelse av avtalen og er ikke villig til å utbetale en krone.

Det sentrale spørsmålet retten skal ta stilling til når den mandag formiddag starter behandlingen av søksmålet mot Codan, er tilsynelatende enkelt å besvare: Et hotell som har forsikring mot økonomiske tap som følge av et epidemisk utbrudd, skal vel få dekket tapene det ble påført da koronautbruddet i fjor vår førte til full nedstenging og massiv kundesvikt?

Men hva betyr egentlig «epidemisk utbrudd», og hvilken tolkning var forsikringsselskapet og Strawberry Holding enige om da epidemiforsikringen ble tegnet – lenge før noen visste at hotellbransjen kom til å bli rammet beinhardt av koronakrisen?

Var fullbooket

Det er Norefjell Hotell & Spa som er saksøker i saken som kommer opp mandag. Hotellet måte stenge helt ned i mars, som følge av regjeringens kraftige restriksjoner for å begrense smitteutbruddet. Det er Choice som står for hotelldriften. Derfor er Norefjell Hotell & Spa omfattet av epidemiforsikringen til Strawberry-systemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer