Stordalen selger hotell i København

Petter Stordalen selger et hotell i Vesterbro i København til amerikanske Starwood Capital, etter å ha solgt et luksushotell i byen til samme kjøper i fjor.

Hotelleier Petter Stordalen selger hotellet Comfort Hotel Vesterbro i København. Kjøper er amerikanske Starwood Capital, som også kjøpte luksushotellet Skt. Petri, som ligger sentralt i København, av samme konsern i fjor. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Hotelleier Petter Stordalen selger hotellet Comfort Hotel Vesterbro i København. Kjøper er amerikanske Starwood Capital, som også kjøpte luksushotellet Skt. Petri, som ligger sentralt i København, av samme konsern i fjor. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

– Dette er en av Europas største hotellavtaler i 2021. Vi skal fortsette å drive Comfort Hotel Vesterbro, men har solgt hotelleiendommen til Starwood Capital, sier Stordalen til Finansavisen.

Hotellfondet Starwood Capital, som ledes av Barry Sternlicht, kjøper hotellet for 840 millioner kroner. Etter gjeld sitter Stordalens konsern igjen med rundt en halv milliard, skriver avisa. Strawberry vil fortsatt stå for driften av hotellet gjennom en langvarig leieavtale.

Stordalen sier det tidlig i pandemien ble bestemt at eiendommer skulle selges ut av Strawberry-systemet, slik at selskapene kunne loses trygt gjennom den økonomiske krisen og samtidig ha mulighet til å investere.

Luksushotellet Skt. Petri, som ligger svært sentralt i København, ble solgt for 1,5 milliarder til Starwood Capital våren 2020. Totalt har Strawberry solgt fire eiendommer siden mars i fjor, skriver Finansavisen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer