Kina:

Storby tar uventet coronagrep

Innbyggerne i byen Chongqing blir blant de første i Kina som fra mandag denne uken får dra på jobb som normalt, selv med koronasymptomer.

En testeenhet i Congqing, Kina tidligere i november. Foto: NTB
En testeenhet i Congqing, Kina tidligere i november. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det kommer fram i en melding fra styresmaktene søndag. Chongqing har om lag 32 millioner innbyggere.

– Regjerings-, parti- og statsarbeidere med milde symptomer kan jobbe som normalt, såframt det legges opp til godt smittevern på arbeidsplassen, heter det i meldingen.

Innbyggerne oppfordres også til å ikke ta «unødvendige» covidtester eller kreve at folk viser negativ test. Reglene for negativ koronatest gjelder derimot fortsatt ved enkelte omsorgsboliger, skoler og fengsler.

Kina har de siste ukene kvittet seg med den strenge null-covid-politikken etter flere protester fra befolkningen over massenedstenginger, testing og karantener gjennom snart tre år.

Det er ventet at smitten vil øke, og det er allerede kommet flere uoffisielle rapporter om en ny smittebølge. Mandag ble det meldt om to koronadødsfall i Beijing. Det forrige koronadødsfallet i Kina ble registrert 4. desember.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer