Storbritannias utenriksminister: – Vi er sikre på at det er trygt å ta AstraZeneca-vaksinen

Utenriksminister Dominic Raab sier at Storbritannia er helt sikre på at AstraZeneca-vaksinen er trygg, men at han respekterer Norges valg om å stanse bruken.

Storbritannias utenriksminister Dominic Raab besøkte torsdag Norge og utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Torstein Bøe / NTB
Storbritannias utenriksminister Dominic Raab besøkte torsdag Norge og utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Raab besøkte torsdag Oslo, samme dag som nyheten om at Danmark, og seinere Norge, stanser bruken av den britiskutviklede vaksinen foreløpig. Det europeiske legemiddelverket skal granske om den kan føre til blodpropp.

– Jeg er klar over situasjonen, vi har gjort alle undersøkelser som kreves i Storbritannia og vi er veldig sikre på at det er trygt å ta vaksinen, men vi vet at vi må følge prosessene i hvert land når det gjelder sikkerhet, og vi har så klart respekt for den norske tilnærmingen, sier Raab til NTB.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer