Storbritannias tidligere helseminister ut mot Johnson: – Nok er nok

Tidligere helseminister, Sajid Javid, takket onsdag for tilliten som statsråd under Boris Johnson. Men han var ikke nådig i sin kritikk av statsministeren.

Storbritannias tidligere helseminister, Sajid Javid, avsluttet sin avskjedstale med si at politikere skal sette standarden og ta grep når disse ikke oppfylles, et klart stikk til statsminister Boris Johnson. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB
Storbritannias tidligere helseminister, Sajid Javid, avsluttet sin avskjedstale med si at politikere skal sette standarden og ta grep når disse ikke oppfylles, et klart stikk til statsminister Boris Johnson. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB Vis mer
Publisert

Sajid Javid, som trakk seg fra stillingen tirsdag, holdt onsdag sin avskjedstale i etterkant av parlamentets spørretime.

Han beskrev sin tid som statsråd som «det absolutt største privilegiet i livet» og sa at han fortsatt hadde mye å utrette, men at «nok er nok». Deretter kom han med kraftig kritikk av statsminister Boris Johnson.

– Et lag er så godt som sin kaptein. Og en kaptein er så god som sitt lag. På et tidspunkt må du bare si at nok er nok. Problemene starter på toppen og det kommer ikke til å endre seg, sa han og sa at Det konservative partiets verdier, nå står i fare.

Javid fortalte også at han de sist månedene har slitt med balansegangen mellom sin egen integritet og lojaliteten til sin sjef, Boris Johnson. Han understrekte at han «aldri vil risikere å miste sin integritet».

Javid sa videre at da han hørte de første historiene om fester i Downing Street under coronapandemien, så lot han tvilen komme til gode etter forsikringer fra statsministerens kontor og andre partifeller om at ingen regler var brutt.

– Denne uken er det igjen grunn til å stille spørsmål om sannheten er blitt fortalt, sa Javid.

(©NTB)

ROMANTISK: Boris Johnson prøvde å få flere stemmer med denne valgkampanjefilmen før nyvalget i Storbritannia den 12. desember. Reporter: Christian Wehus. Video: Conservatives Youtube. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer