Storbritannias innenriksminister får sparken etter hard kritikk av politiet

Britenes innenriksminister Suella Braverman, som har vært i hardt vær den siste tiden som følge av hard offentlig kritikk mot politiet, har fått sparken.

Britenes innenriksminister Suella Braverman har fått sparken. Hun må gå etter å ha kommet med en rekke kontroversielle uttalelser om politiet, propalestinske demonstranter og hjemløse i Storbritannia. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB
Britenes innenriksminister Suella Braverman har fått sparken. Hun må gå etter å ha kommet med en rekke kontroversielle uttalelser om politiet, propalestinske demonstranter og hjemløse i Storbritannia. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Statsminister Rishi Sunak har mandag bedt henne gå av, noe hun har gjort, melder både BBC og Sky News.

Suella Braverman har gjennom sin politiske karriere – og sin tid som innenriksminister – blitt kjent for å komme med kontroversielle uttalelser , og hun har støtt fra seg mange av sine mer moderate kollegaer.

Kritikken har rast mot innenriksministeren etter at hun forrige uke publiserte en kronikk der hun anklaget politiet for å være dobbeltmoralske i måten de behandler propalestinske demonstranter på. Hun hevdet blant annet at politiet tar i de propalestinske protestene med silkehansker etter at de nektet å avlyse helgens stordemonstrasjon i London.

Braverman har tidligere kalt de propalestinske protestene for «hatmarsjer» og «mobber», til tross for at de ikke har ført til åpenbar vold. Politiet har sagt at voldstrusselen fra demonstrasjonen ikke var stor nok til at de kunne forby den.

Både opposisjonen og tidligere politimestre har gått ut mot Bravermans uttalelser, i tillegg til kollegaer i eget parti som har uttalt seg anonymt til The Telegraph og The Times.

Bravermans tirade mot politiet kom kort tid etter at hun fikk mye motbør for en uttalelse der hun sa at det å være uteligger var et «livsstilsvalg».

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer