Storbritannia vil hente 20.000 afghanere

Opptil 20.000 afghanere på flukt fra Taliban skal få opphold i Storbritannia, opplyser regjeringen i London.

Statsminister Boris Johnson skal orientere Underhuset i Parlamentet om Afghanistan-krisen onsdag. Foto: Peter Cziborra / pool via AP / NTB
Statsminister Boris Johnson skal orientere Underhuset i Parlamentet om Afghanistan-krisen onsdag. Foto: Peter Cziborra / pool via AP / NTB Vis mer
Publisert

For inneværende år er planen at opptil 5.000 afghanere kan få komme til landet. På lengre sikt åpner regjeringen i London for opptil 20.000 afghanere.

Kvinner, jenter, religiøse og andre minoriteter skal prioriteres, ifølge planen, som blant andre BBC har omtalt.

Disse kommer i tillegg til rundt 5.000 afghanere som har jobbet for britiske styrker, samt deres familiemedlemmer, som skal hentes til Storbritannia. Nærmere 2.000 av disse er alt evakuert.

– Jeg ønsker å forsikre om at vi gjør alt som er mulig for å støtte de mest sårbare som flykter fra Afghanistan, slik at de kan starte opp et nytt liv i trygghet i Storbritannia, sier innenriksminister Priti Patel.

Statsminister Boris Johnson sier at Storbritannia skylder en stor takk til alle som har arbeidet for å gjøre Afghanistan til et bedre sted de siste 20 årene.

– Mange av dem, spesielt kvinner, trenger nå umiddelbar hjelp fra oss. Jeg er stolt over at Storbritannia har vært i stand til å tilrettelegge denne planen for å hjelpe dem og deres familier til å bo trygt i Storbritannia, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer