Storbritannia tar i bruk flytende asylmottak

Britiske myndigheter skal innlosjere flere hundre båtflyktninger på flytende asylmottak, til tross fra kraftig kritikk fra flere menneskerettighetsgrupper.

Her skal 500 asylsøkere bo mens de venter på å få asylsøknaden sin behandlet. Det flytende asylmottaket Bibby Stockholm ligger for tiden ved Portland port i Dorset i England. Foto: Andrew Matthews / AP / NTB
Her skal 500 asylsøkere bo mens de venter på å få asylsøknaden sin behandlet. Det flytende asylmottaket Bibby Stockholm ligger for tiden ved Portland port i Dorset i England. Foto: Andrew Matthews / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Flyktningpolitikken i Storbritannia er et betent tema, og britiske myndigheter har sagt at de på sikt planlegger å sende migranter og flyktninger som ulovlig krysser Den engelske kanalen til utlandet.

Det nye flytende asylmottaket Bibby Stockholm er imidlertid kjøpt inn som en del av innenriksminister Suella Bravermans forsøk på å kutte i boligkostnadene for asylsøkere.

Det flyende asylmottaket er ment å huse 220 mennesker, men britiske myndigheter har bestemt at de vil flytte 500 asylsøkere dit og heller erstatte enkeltsenger med køyesenger.

Det jobbes også med å få på plass overnattingssteder i nedlagte militærbygg, og målet er at de vil kunne huse ytterligere 3000 mennesker der til høsten, ifølge innenriksdepartementet.

Både lokale og flere menneskerettighetsgrupper har kritisert regjeringens planer om et flytende asylmottak.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer