Storbritannia sender panservernraketter til Ukraina

Storbritannia vil sende våpen til Ukraina som skal brukes til selvforsvar mot Russland, opplyser forsvarsminister Ben Wallace.

En ukrainsk soldat langs grensen til områdene kontrollert av russiske separatister. Arkivfoto: Andriy Dubchak / AP / NTB
En ukrainsk soldat langs grensen til områdene kontrollert av russiske separatister. Arkivfoto: Andriy Dubchak / AP / NTB Vis mer
Publisert

ID: 17825496NTB

Våpnene som blir sendt er en type panservernraketter med kort rekkevidde, skriver BBC.

I tillegg vil en liten gruppe britiske soldater bli sendt til Ukraina for å gi opplæring til de ukrainske styrkene, har Wallace opplyst til den britiske nasjonalforsamlingen.

Situasjonen rundt Ukrainas grense til Russland har vært tilspisset den siste tiden, med 100.000 russiske soldater samlet ved grensen. Russland nekter for at de planlegger en invasjon av nabolandet.

Britiske styrker har vært til stede i Ukraina siden 2015 for å trene opp ukrainske soldater, men Wallace sier Storbritannia nå vil yte ekstra hjelp i lys av Russlands «stadig mer truende oppførsel».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer