Storbritannia og New Zealand inngår handelsavtale

Storbritannia og New Zealand inngår ny handelsavtale, den foreløpig siste i rekken som britene har inngått etter at landet forlot EU.

Storbritannias statsminister Boris Johnson og hans motpart Jacinda Ardern fra New Zealand har undertegnet en ny handelsavtale mellom de to landene. Arkivfoto: Jon Super / AP / NTB
Storbritannias statsminister Boris Johnson og hans motpart Jacinda Ardern fra New Zealand har undertegnet en ny handelsavtale mellom de to landene. Arkivfoto: Jon Super / AP / NTB Vis mer
Publisert

Avtalen ble underskrevet onsdag under en videosamtale mellom statsminister Boris Johnson og hans motpart Jacinda Ardern. Avtalen er resultat av 16 måneder med samtaler.

Partene legger vekt på avtalen som et verktøy for å styrke det fra før nære vennskapet.

– Den er bra for våre økonomier, våre næringsliv og våre befolkninger, sier Ardern.

Avtalen gjør slutt på toll på britiske eksportvarer som klær, fottøy, skip og bulldosere, mens det blant annet blir slutt på toll på vin og kiwi fra New Zealand.

Avtalen har en verdi på 2,3 milliarder britiske pund, rundt 26,5 milliarder kroner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer