Storbritannia og Israel skal samarbeide tettere om teknologi og sikkerhet

Storbritannia skal skrive under en avtale om tettere samarbeid med Israel innen teknologi, handel og sikkerhet, sier utenriksminister James Cleverly.

Storbritannias utenriksminister James Cleverly er tirsdag vert for sin israelske kollega Eli Cohen når de to landene signerer en sju år lang samarbeidsavtale. Arkivfoto: Shakh Aivazov / AP / NTB
Storbritannias utenriksminister James Cleverly er tirsdag vert for sin israelske kollega Eli Cohen når de to landene signerer en sju år lang samarbeidsavtale. Arkivfoto: Shakh Aivazov / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den sju år lange avtalen skal formelt inngås når Cleverly tar imot sin israelske kollega Eli Cohen i London tirsdag.

– Dette veikartet vil la oss utnytte mulighetene på områder der vi har felles interesser, sier Cleverly i en uttalelse før møtet med Cohen.

Der vil de to ministrene også snakke om den økende volden i Israel og de okkuperte palestinske områdene den siste tiden. også Russlands invasjon i Ukraina og trusselen fra Iran blir temaer for samtalen.

Den nye samarbeidsavtalen ble omtalt som en «viktig prioritet for begge regjeringene» da forhandlingene startet i fjor. Den inkluderer rundt 20 millioner pund i felles finansiering av teknologi og innovasjon, heter det i den britiske uttalelsen. Beløpet tilsvarer rundt 260 millioner kroner med dagens kurs.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer