Storbritannia: Høyeste smittetall siden februar

Antallet nye koronatilfeller i Storbritannia var torsdag det høyeste på nesten fire måneder. Trolig er det deltavarianten som står bak smitteøkningen.

Spredningen av Delta-varianten gjorde at Storbritannias statsminister Boris Johnson måtte utsette en ytterligere gjenåpning som var planlagt å skje 21. juni. Arkivfoto: Jonathan Buckmaster/Pool Photo via AP / NTB
Spredningen av Delta-varianten gjorde at Storbritannias statsminister Boris Johnson måtte utsette en ytterligere gjenåpning som var planlagt å skje 21. juni. Arkivfoto: Jonathan Buckmaster/Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert

11.007 nye tilfeller er det høyeste antallet registrerte tilfeller på ett døgn siden 19. februar, ifølge britiske myndigheter.

Deltavarianten, som har sin opprinnelse i India, står nå for om lag 95 prosent av alle nye koronatilfeller i Storbritannia. Myndighetene regner med at den er mellom 40 og 80 prosent mer smittsom enn tidligere varianter. De fleste nye tilfellene oppstår blant yngre aldersgrupper som ikke er blitt vaksinert.

Smitten gjorde at Storbritannia måtte utsette å oppheve de fleste gjenværende koronatiltakene. Den planlagte gjenåpningen 21. juni er utsatt i opptil fire uker.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer