Storbritannia advarer om falskt flagg-operasjon

Det britiske forsvarsdepartementet advarer mot at Russland kan komme til å bruke biologiske eller kjemiske våpen i Ukraina i en såkalt falskt flagg-operasjon.

A woman walks past a burning apartment building after shelling in Mariupol, Ukraine, Sunday, March 13, 2022. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)
A woman walks past a burning apartment building after shelling in Mariupol, Ukraine, Sunday, March 13, 2022. (AP Photo/Evgeniy Maloletka) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

ID: 17871113NTB-AP-TT

Deretter kan Kreml anklage ukrainerne for å være i besittelse av slike våpen, som påskudd for å selv ta dem i bruk, mener britene.

– Russiske anklager om at Ukraina har til hensikt å bruke kjemiske og biologiske våpen fortsetter å komme. Vi har ikke sett noe bevis som støtter opp under disse anklagene, tvitrer departementet.

Natos generalsekretær kalte de russiske påstandene om at det er laboratorier for utvikling av slike våpen i Ukraina for «absurde» i et intervju med den tyske avisa Welt am Sonntag.

– Nå når disse falske anklagene er framsatt, må vi være årvåkne fordi det er mulig at Russland selv planlegger å bruke kjemiske våpen i ly av denne haugen med løgner, sa Jens Stoltenberg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer