Storbritannia advarer EU: Kan gå vekk fra Nord-Irland-protokollen

Storbritannia vil gå vekk fra avtalen med EU om Nord-Irland, hvis det er nødvendig for å beskytte freden, sier brexitminister David Frost.

Brexitminister David Frost sier at Storbritannia er klar til å vrake store deler av avtalen med EU om Nord-Irland. Foto: Matt Dunham / AP / NTB
Brexitminister David Frost sier at Storbritannia er klar til å vrake store deler av avtalen med EU om Nord-Irland. Foto: Matt Dunham / AP / NTB Vis mer
Publisert

Nord-Irland-protokollen fungerer ikke og trenger drastiske endringer for å overleve, framholdt Frost i en tale i Lisboa tirsdag.

Frost understreket at hvis endringene ikke kan gjøres, er Storbritannia klar til å utløse artikkel 16 i protokollen, som sier at en av partene kan overstyre store deler av avtalen.

– Det er denne regjeringen, Storbritannias regjering, som styrer Nord-Irland, slik den styrer resten av Storbritannia, sier Frost.

Han legger til at Nord-Irland ikke er et EU-territorium.

Talen ble holdt dagen før EU er ventet å komme med sine planer om å løse utfordringene knyttet til protokollen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer