Stor snøskredfare nord for Trollheimen tirsdag og onsdag

Regn kombinert med snø øker snøskredfaren betraktelig flere steder i landet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB.
Regn kombinert med snø øker snøskredfaren betraktelig flere steder i landet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB. Vis mer
Publisert

Snøskredfaren oppjusteres til rødt nivå for Nord-Trøndelag, Nordland og utsatte steder i Troms og Finnmark.

Enkelte skred kan bli svært store og nå vei, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Farevarselet gjelder fra tirsdag, ifølge Varsom.no.

– Det har kommet mye nysnø de siste dagene, i kombinasjon med mye vind. Dette har lagt seg over et allerede ustabilt snødekke med dypere vedvarende svake lag. Nå får vi et væromslag til kraftig mildvær med regn opp til cirka 1.000 meter over havet i Nordland og 800 meter over havet i Troms. Derfor venter vi at det vil løsne mange store skred og enkelte svært store skred, sier vaktleder Emma Julseth Barfod i NVEs snøskredvarsling.

Rødt farenivå innebærer at utløsning av skred regnes som sannsynlig selv ved liten tilleggsbelastning, som for eksempel at en person ferdes i området. Derfor bes folk om å holde god avstand fra utløpsområder.

Områdene med rødt farevarsel er Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromsø, Sør-Troms, Indre Troms, Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten og Svartisen.

I Romsdal, Sunnmøre, Indre Fjordane, Indre Sogn, Voss, Jotunheimen og på Finnmarkskysten melder NVEs snøskredvarsling betydelig skredfare onsdag og torsdag. Det anbefales å unngå terreng som er brattere enn 30 grader og å holde god avstand til utløpsområder, skriver NVE i en pressemelding.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer