Ahus:

Stor pågang – innfører ekstratiltak for akuttpasienter

Ahus innfører ekstra tiltak for å håndtere den store pågangen av pasienter med luftveislidelser.

Ved Ahus har ledelsen allerede innført økt kapasitet som følge økning i antall pasienter med luftveisinfeksjoner. Foto: Heiko Junge / NTB
Ved Ahus har ledelsen allerede innført økt kapasitet som følge økning i antall pasienter med luftveisinfeksjoner. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

I en nyhetsoppdatering på sykehusets egne nettsider går det fram at Ahus allerede nå er i ferd med å innføre ekstra tiltak for å håndtere et økende antall pasienter med behov for øyeblikkelig hjelp. Vanligvis settes ikke slike tiltak inn før lenger ut på vinteren.

Det stor pågang av pasienter med luftveisinfeksjoner og i tillegg har sykehuset hver dag fra 10 til 20 pasienter med covid-19 innlagt.

– Den tidlige og store pågangen av pasienter har gitt en utfordrende situasjon, spesielt i akuttmottaket og barnemottaket på Nordbyhagen. Vi setter derfor allerede nå inn tiltak som er forberedt for vintersesongen, samt tiltak som kan styrke arbeidet i akuttmottaket og lette overføringen av pasienter til sengepostene, sier administrerende direktør Øystein Mæland ved Ahus.

Det er innført økt bemanning på akuttmottaket, på enkelte sengeposter og på laboratoriet på grunn av pasienter med covid-19. Samtidig er antallet ansatte på jobb økt for å ta hånd det økende antallet samtidige pasienter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer