Stor økning for skadedyrfirma

Hittil i år har PELIAS Norsk Skadedyrkontroll hatt nesten 80 prosent flere oppdrag knyttet til veggedyr enn de hadde på samme tid i 2022.

Veggedyrinfiserte gjenstander flyttes over i en frysekonteiner og fryses ned 10–40 grader i tre dager for å ta knekken på skadedyrene. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB
Veggedyrinfiserte gjenstander flyttes over i en frysekonteiner og fryses ned 10–40 grader i tre dager for å ta knekken på skadedyrene. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Det blodsugende skadedyret var en stor plage i Norge, men ved hjelp av insektmidler ble veggedyr nesten utryddet på 1950-tallet. Nå har det utviklet resistens mot insektmidlene og sprer seg igjen.

Forekomsten av veggedyr har ifølge Folkehelseinstituttet økt kraftig over store deler av verden de siste 15 årene.

– Veggedyrproblemer oppstår ofte i etterkant av ferieturer, både innen- og utenlands. Veggedyrbitt kan forårsake kløende utslett, og det oppleves som svært plagsomt å ha disse insektene i boligen. Veggedyrene bosetter seg som oftest i sengen vår, der det er kort vei til matkilden, som er blod fra mennesker, skriver PELIAS Norsk Skadedyrkontroll i en pressemelding om utviklingen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer