Stor økning: - De svindler fellesskapet

I første halvår ble det avdekket forsikringssvindel for rundt 300 millioner kroner, ifølge Finans Norge. Det er nesten dobbelt så mye som i samme periode i fjor.

En rekke forsøk på forsikringssvindel ble avdekket i første halvår av 2023. Her fra Storebrands hovedkontor på Lysaker utenfor Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB
En rekke forsøk på forsikringssvindel ble avdekket i første halvår av 2023. Her fra Storebrands hovedkontor på Lysaker utenfor Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– Økonomiske nedgangstider påvirker ofte svindeltallene. Enkelte prøver kanskje å spe på med forsikringssvindel og annen økonomisk kriminalitet i trange økonomiske tider, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge Forsikringsdrift i en pressemelding.

Svindel med innboforsikring, bilforsikring og reiseforsikring topper den dystre statistikken. Mørketallene er imidlertid store, og tallene inkluderer kun de mest alvorlige sakene, opplyser Finans Norge.

– De som svindler, svindler fellesskapet. Forsikring bygger på tillit. Heldigvis er de aller fleste kundene ærlige, sier Neverdal.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer