Nederlandske tollere i Rotterdam stanset en forsendelse med 90.000 flasker vodka på vei til Nord-Korea. Foto: Robin Utrecht/AFP/NTB Scanpix
Nederlandske tollere i Rotterdam stanset en forsendelse med 90.000 flasker vodka på vei til Nord-Korea. Foto: Robin Utrecht/AFP/NTB Scanpix Vis mer

90.000 flasker konfiskert

Stor levering av vodka til Nord-Korea stoppet i nederlandsk toll

En enorm forsendelse av vodka på vei til Nord-Korea er blitt konfiskert av tollmyndighetene i Rotterdam.

Publisert

Forsendelsen var på vei til Nord-Koreas leder Kim Jong-un og inneholdt 90.000 flasker med russisk vodka, ifølge nederlandske medier. Alkoholen ble funnet i forrige uke på et lasteskip.

FNs sanksjoner mot Nord-Korea med bakgrunn i deres atomvåpen- og missilprogram, forhindrer eksport av mange varer til landet.

– FNs sikkerhetsråd har innført klare sanksjoner mot Nord-Korea, og derfor er det viktig å håndheve dem, sier den nederlandske ministeren for utenlandsk handel Sigrid Kaag til avisen Algemeen Dagblad.

Vodka-flaskene som ble konfiskert i Rotterdam. Foto: Robin Utrecht/AFP/NTB Scanpix
Vodka-flaskene som ble konfiskert i Rotterdam. Foto: Robin Utrecht/AFP/NTB Scanpix Vis mer

I tillegg til sanksjonene har økonomien i Nord-Korea også møtt utfordringer som følge av dårlig forvaltning og naturkatastrofer, og landet skal i år stå overfor en matmangel på 1,4 millioner tonn.

Den nordkoreanske lederen og USAs president Donald Trump møtes denne uken i Hanoi til sitt andre toppmøte. Der er ventet at de to lederne vil diskutere atomnedrustning på Koreahalvøya når de møtes til det to dager lange møtet i den vietnamesiske hovedstaden.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.