90.000 flasker konfiskert

Stor levering av vodka til Nord-Korea stoppet i nederlandsk toll

En enorm forsendelse av vodka på vei til Nord-Korea er blitt konfiskert av tollmyndighetene i Rotterdam.

Nederlandske tollere i Rotterdam stanset en forsendelse med 90.000 flasker vodka på vei til Nord-Korea. Foto: Robin Utrecht/AFP/NTB Scanpix
Nederlandske tollere i Rotterdam stanset en forsendelse med 90.000 flasker vodka på vei til Nord-Korea. Foto: Robin Utrecht/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Forsendelsen var på vei til Nord-Koreas leder Kim Jong-un og inneholdt 90.000 flasker med russisk vodka, ifølge nederlandske medier. Alkoholen ble funnet i forrige uke på et lasteskip.

FNs sanksjoner mot Nord-Korea med bakgrunn i deres atomvåpen- og missilprogram, forhindrer eksport av mange varer til landet.

– FNs sikkerhetsråd har innført klare sanksjoner mot Nord-Korea, og derfor er det viktig å håndheve dem, sier den nederlandske ministeren for utenlandsk handel Sigrid Kaag til avisen Algemeen Dagblad.

Vodka-flaskene som ble konfiskert i Rotterdam. Foto: Robin Utrecht/AFP/NTB Scanpix
Vodka-flaskene som ble konfiskert i Rotterdam. Foto: Robin Utrecht/AFP/NTB Scanpix Vis mer

I tillegg til sanksjonene har økonomien i Nord-Korea også møtt utfordringer som følge av dårlig forvaltning og naturkatastrofer, og landet skal i år stå overfor en matmangel på 1,4 millioner tonn.

Den nordkoreanske lederen og USAs president Donald Trump møtes denne uken i Hanoi til sitt andre toppmøte. Der er ventet at de to lederne vil diskutere atomnedrustning på Koreahalvøya når de møtes til det to dager lange møtet i den vietnamesiske hovedstaden.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer