Stor brann herjer på ferieøy: Påtent, sier politiet

Regionallederen for Kanariøyene sier politiet har bekreftet at skogbrannen på den populære ferieøya Tenerife var påsatt.

Politiet på Tenerife sier brannen som herjer på ferieøya er påsatt, opplyser regionleder Fernando Clavijo. Foto: Arturo Rodriguez / AP / NTB
Politiet på Tenerife sier brannen som herjer på ferieøya er påsatt, opplyser regionleder Fernando Clavijo. Foto: Arturo Rodriguez / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Fernando Clavijo sa sent søndag at politiet har startet tre etterforskninger, men sa ikke om noen var pågrepet.

Bedre værforhold bidro til fremgang i slukkingsarbeidet natt til søndag, sier myndighetene.

– Natten var veldig vanskelig, men takket være brannmannskapenes innsats, har resultatene vært veldig positive, sa Tenerife-guvernør Rosa Dávila på en pressekonferanse søndag.

Hun sier over 12.000 mennesker er evakuert fra hjemmene sine siden brannen startet tirsdag, Nødetatene sier 11.600 hektar med furuskog og kratt er svidd av.

Brannen nordøst på øya er ikke i nærheten av de viktigste turistområdene, som ligger i sørvest. Myndigheten har likevel valgt å stenge et offentlig drevet hotell ved vulkanen Teide, rundt 50 kilometer unna brannområdet. Det er ikke klart hvor mange som bodde på hotellet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer