Stoltenberg: - Vi ber president Putin om å stanse denne krigen,

Russland har innledet en krig i en skala vi ikke har sett i Europa siden andre verdenskrig, sier Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.

Nato står sammen med Ukrainas folk og demokratisk valgte regjering, sier generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: AP / NTB
Nato står sammen med Ukrainas folk og demokratisk valgte regjering, sier generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Fredag møttes Nato-landenes utenriksministre i Brussel for å diskutere utviklingen i Ukraina, en drøy uke etter at russiske styrker invaderte landet.

– Vi står sammen med det ukrainske folk og landets demokratisk valgte regjering, og vi ber president Putin om å stanse denne krigen, trekke alle sine styrker ut av Ukraina og i god tro slutte opp om diplomati, sa Stoltenberg da han åpnet møtet.

Ukraina er ikke medlem av Nato og forsvarsalliansen er derfor heller ikke direkte part i krigen.

– Vi ønsker ikke konflikt med Russland, understreket Stoltenberg, men la til at Nato vil forsvare hver eneste tomme av eget territorium.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer