Stoltenberg varsler leveranser av tunge våpen til Ukraina

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg varsler at det vil komme nye leveranser av tunge våpen til Ukraina i nær framtid.

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier det vil komme nye leveranser av tunge våpen til Ukraina i nær framtid. Foto: Heiko Junge / NTB
Nato-sjef Jens Stoltenberg sier det vil komme nye leveranser av tunge våpen til Ukraina i nær framtid. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Uttalelsen kom i et intervju søndag.

– De nye løftene om tungt krigsutstyr er viktig, og jeg venter flere i nær framtid, sier Stoltenberg til den tyske avisen Handelsblatt.

I uken som kommer, skal USA og andre land som gir militær hjelp til Ukraina, samles til et møte for å koordinere innsatsen på Ramstein-basen i Tyskland.

Så langt har blant annet leveranser av vestlige, moderne stridsvogner ikke vært aktuelt, men det ser ut til å endre seg. Lørdag lovet Storbritannias statsminister Rishi Sunak å sende britiske Challenger-stridsvogner til landet.

Flere land, blant dem Polen, har også åpnet for å sende tyskproduserte Leopard-stridsvogner, men så langt har ikke Tyskland bestemt seg for om de skal gi eksporttillatelse.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer