Stoltenberg står fast ved at han vil gi seg i Nato

Tross nye spekulasjoner om at Jens Stoltenberg kan bli bedt om å forlenge tiden som Nato-sjef, sier hovedpersonen at han fortsatt har tenkt seg hjem til høsten.

Jens Stoltenberg (til venstre) tror Nato-landene vil fortsette å støtte Ukraina på toppmøtet i juli. På spørsmål om hvor lenge han skal lede alliansen, gjentok han at han ikke planlegger å søke om forlengelse. Mandag møtte Nato-sjefen Tysklands statsminister Olaf Scholz i Berlin. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB
Jens Stoltenberg (til venstre) tror Nato-landene vil fortsette å støtte Ukraina på toppmøtet i juli. På spørsmål om hvor lenge han skal lede alliansen, gjentok han at han ikke planlegger å søke om forlengelse. Mandag møtte Nato-sjefen Tysklands statsminister Olaf Scholz i Berlin. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB Vis mer
Publisert

Da Stoltenberg og Tysklands statsminister Olaf Scholz holdt pressekonferanse i Berlin mandag, ble Nato-sjefen spurt om han kunne tenke seg å fortsette i jobben fram til april neste år.

– Jeg har ingen planer om å søke om forlengelse. Jeg konsentrerer meg om jobben min. Mer har jeg ikke å si, lød svaret.

Det er uansett ikke snakk om å søke en forlengelse, men at medlemslandene kan be ham bli sittende et halvt år ekstra. USAs president Joe Biden skal ha spurt om Stoltenberg kunne tenke seg å bli i Brussel litt lenger enn planlagt.

På pressemøtet sa Stoltenberg også at alliansen vil bruke det kommende toppmøte i Vilnius i juli til å diskutere hvordan Ukraina kan komme nærmere et Nato-medlemskap. Foreløpig er det ikke aktuelt med en formell invitasjon til å bli medlem.

– Det viktigste nå er på sikre at Ukraina overlever som selvstendig nasjon. Derfor er jeg sikker på at Nato-landene på toppmøtet vil gi fortsatt støtte til Ukraina, sier generalsekretær Stoltenberg.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer