Stoltenberg snakket med Biden for første gang etter innsettelsen

Nato-sjef Jens Stoltenberg og USAs president Joe Biden diskuterte internasjonal terrorisme, Russland og Kina da de to pratet for første gang etter innsettelsen.

Nato-sjef Jens Stoltenberg tok opp en rekke temaer da han snakket med Joe Biden. Foto: Oliver Hoslet/Pool Photo via AP / NTB
Nato-sjef Jens Stoltenberg tok opp en rekke temaer da han snakket med Joe Biden. Foto: Oliver Hoslet/Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert

– Flott å snakke med presidenten og gratulere ham med innsettelsen. Dette er et nytt kapittel for den transatlantiske alliansen. Jeg ser fram til å ønske ham velkommen til Nato-toppmøte og jobbe nærmere sammen, skriver Stoltenberg på Twitter.

De to diskuterte blant annet bekjempelse av internasjonal terrorisme, inkludert i Afghanistan og Irak, Russland og sikkerhetsutfordringer knyttet til Kinas vekst, skriver Nato i en pressemelding.

De stadfestet også en felles intensjon om å samarbeide om globale utfordringer, som klimaendringer og koronapandemien. Begge understreket behovet for å øke pengebruken på forsvar.

Stoltenberg snakket med USAs nye forsvarsminister Lloyd Austin forrige uke.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer