Stoltenberg snakket med Biden for første gang etter innsettelsen

Nato-sjef Jens Stoltenberg og USAs president Joe Biden diskuterte internasjonal terrorisme, Russland og Kina da de to pratet for første gang etter innsettelsen.

Nato-sjef Jens Stoltenberg tok opp en rekke temaer da han snakket med Joe Biden. Foto: Oliver Hoslet/Pool Photo via AP / NTB
Nato-sjef Jens Stoltenberg tok opp en rekke temaer da han snakket med Joe Biden. Foto: Oliver Hoslet/Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert

– Flott å snakke med presidenten og gratulere ham med innsettelsen. Dette er et nytt kapittel for den transatlantiske alliansen. Jeg ser fram til å ønske ham velkommen til Nato-toppmøte og jobbe nærmere sammen, skriver Stoltenberg på Twitter.

De to diskuterte blant annet bekjempelse av internasjonal terrorisme, inkludert i Afghanistan og Irak, Russland og sikkerhetsutfordringer knyttet til Kinas vekst, skriver Nato i en pressemelding.

De stadfestet også en felles intensjon om å samarbeide om globale utfordringer, som klimaendringer og koronapandemien. Begge understreket behovet for å øke pengebruken på forsvar.

Stoltenberg snakket med USAs nye forsvarsminister Lloyd Austin forrige uke.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer