Stoltenberg: Russland prøver å iscenesette et påskudd for å invadere Ukraina

Nato-sjef Jens Stoltenberg fordømmer Russlands anerkjennelse av Donetsk og Luhansk. Han mener Russland prøver å iscenesette et påskudd for å invadere Ukraina.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg fordømmer den russiske anerkjennelsen av Donetsk og Luhansk. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB.
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg fordømmer den russiske anerkjennelsen av Donetsk og Luhansk. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Dette undergraver ytterligere Ukrainas suverenitet og territorielle integritet, eroderer innsatsen for en løsning av konflikten og bryter Minsk-avtalen, som Russland er part i, sier han i en uttalelse.

Twitter skriver han at Nato støtter Ukrainas suverenitet og territorielle integritet.

– Vi oppfordrer Moskva til å slutte å gi næring til konflikter og velge diplomati.

Stoltenberg trekker fram at FNs sikkerhetsråd, der Russland er med, i 2015 bekreftet respekt for Ukrainas fulle suverenitet, uavhengighet og territorielle integritet.

Nato skriver også at Donetsk og Luhansk er en del av Ukraina.

– Moskva fortsetter å gi næring til konflikten i Øst-Ukraina ved å gi økonomisk og militær støtte til separatistene. De prøver å iscenesette et påskudd for å invadere Ukraina nok en gang.

– Nato støtter Ukrainas suverenitet og territorielle integritet innenfor dets internasjonalt anerkjente grenser. De allierte oppfordrer Russland på det sterkeste til å velge diplomatiets vei, og umiddelbart reversere sin massive militære oppbygging i og rundt Ukraina, og trekke sine styrker ut av Ukraina i samsvar med landets internasjonale forpliktelser.

(©NTB)

Mer om