Stoltenberg: R-tallet bør ligge under 1 i flere måneder før vi kan gjenåpne

FHI-direktør Camilla Stoltenberg mener at smittetallet bør ligge under 1 over lengre tid før man samfunnet kan åpnes opp igjen.

Et fåtall mennesker å se i Karl Johans gate i Oslo. Corona-pandemien har ført til en nedstengt hovedstad. Foto: Erik Johansen / NTB
Et fåtall mennesker å se i Karl Johans gate i Oslo. Corona-pandemien har ført til en nedstengt hovedstad. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

– Vi ser aldri på R-tallet alene, men R-tallet bør ligge under 1, og det beste er om det ligger et stykke under 1 og vi får det til å holde seg der over flere uker, og helst også måneder, før vi gjenåpner samfunnet, sier Stoltenberg til NRK.

R-tallet, som også omtales som smittetallet, angir hvor mange hver som er smittet av coronaviruset i snitt smitter videre.

Onsdag skal statsminister Erna Solberg (H) redegjøre for Stortinget for hvordan samfunnet skal gjenåpnes etter koronapandemien.

Mandag sa assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NTB at Norge må godt under 200 nye coronatilfeller per døgn før man kan vurdere å åpne opp samfunnet. Samme dag sa helsedirektør Bjørn Guldvog til VG at første trinn i gjenåpningen av samfunnet kan komme i gang i slutten av mai.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer