Stoltenberg møter Trump i Det hvite hus igjen

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg drar til Washington i neste uke, der han skal møte USAs president Donald Trump i Det hvite hus.

MØTES: Her er Stoltenberg og Trump avbildet på et tidligere møte i 2017. Foto: Johan Falnes / NTB scanpix.
MØTES: Her er Stoltenberg og Trump avbildet på et tidligere møte i 2017. Foto: Johan Falnes / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

De to skal først ha en privat samtale 2. april, og deretter et utvidet bilateralt møte, skriver Wall Street Journal.

NATOs stadig endrede utfordringer står på programmet, skriver avisen.

Trump har gjentatte ganger krevd at allierte i Europa oppfyller sine økonomiske forpliktelser i forsvarsalliansen. USA bidrar mer enn landet får tilbake, har han sagt. I februar la Stoltenberg fram tall som viser at forsvarsbudsjettene i Europa og Canada har økt betraktelig under Trumps tid i Det hvite hus. Det var en melding som gledet den amerikanske presidenten.

Tidligere denne måneden sendte Representantenes hus' leder, demokraten Nancy Pelosi, en invitasjon til Stoltenberg i forbindelse med NATOs 70-årsdag 4. april. Republikaneren Mitch McConnell, som leder Senatet, sto også bak invitasjonen. Toppolitikerne uttalte at de ønsker at Stoltenberg holder en tale til en samlet Kongress i forbindelse med NATO-jubileet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer