Stoltenberg med klar beskjed til USA

Det er avgjørende viktig at Kongressen i USA i nær framtid blir enig om å holde Ukraina-støtten ved lag, ifølge Jens Stoltenberg.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sier at Biden ikke har noen annen plan for Ukraina-støtte enn den de prøver å få igjennom Kongressen. Foreløpig går det trått. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB
USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sier at Biden ikke har noen annen plan for Ukraina-støtte enn den de prøver å få igjennom Kongressen. Foreløpig går det trått. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

President Joe Biden har bedt Kongressen om å godkjenne støtte på 61 milliarder dollar til Ukraina, men så langt ser forslaget ut til å strande.

En kombinert pakke med sikkerhetstiltak ved grensen til Mexico, Ukraina-støtte og militær bistand til Israel er forhandlet fram i Senatet, men republikanerne i Kongressen ser ikke ut til å ville vedta den.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sier at de både kan og vil fornye Ukraina-støtten.

Han sier at deres plan A fortsatt er å få Kongressen til å stemme for støttepakken. Noen plan B har de ikke, sier han.

Det er ikke noe alternativ til at USA tar ansvar og skaffer Ukraina det de trenger av artilleri, luftvernsystemer og annet materiell de trenger, sa Sullivan, som holdt pressekonferanse i Brussel sammen med Nato-sjef Stoltenberg onsdag.

Mer om