Stoltenberg lover rask Nato-prosess for Finland

Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg ønsker Finland varmt velkommen inn i Nato dersom landet bestemmer seg for å søke om medlemskap.

Generalsekretær i Nato Jens Stoltenberg lover en rask søknadsprosess for Finland. Foto: Torstein Bøe / NTB
Generalsekretær i Nato Jens Stoltenberg lover en rask søknadsprosess for Finland. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Stoltenberg sier i en uttalelse at han imøtekommer uttalelsen fra den finske presidenten Sauli Niinistö og statsminister Sanna Marin torsdag, hvor de to støtter en medlemskapssøknad for Finland.

– Dersom Finland bestemmer seg for å søke, blir de ønsket varmt velkommen i Nato og søknadsprosessen vil skje raskt og smidig, sier Stoltenberg i en uttalelse.

Stoltenberg understreker at Finland er en av Natos nærmeste allierte og en viktig bidragsyter til den europeisk-atlantiske sikkerheten.

– Jeg er enig med president Niinistö og statsminister Marin i at et Nato-medlemskap vil styrke både Nato og Finlands sikkerhet. Finsk medlemskap vil tydeliggjøre at Natos dør er åpen og at Finland bestemmer over sin egen framtid, sier Stoltenberg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer