Stoltenberg forsvarer Tyrkia: – Har rett til selvforsvar

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier Tyrkia har rett til å forsvare seg mot terror, men understreker at det må være forholdsmessig.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sammen med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i Madrid. Stoltenberg sier Tyrkia har rett til å forsvare seg mot terror. Foto: Bernat Armangue / AP
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sammen med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i Madrid. Stoltenberg sier Tyrkia har rett til å forsvare seg mot terror. Foto: Bernat Armangue / AP Vis mer
Publisert

– Tyrkia har rett til selvforsvar mot terror, slik også andre Nato-land har operert i Irak og Syria for å bekjempe terror, sier Stoltenberg på et pressetreff fredag.

– Samtidig er det viktig at det som gjennomføres av tiltak fra Tyrkias side er forholdsmessig, og at Tyrkia ikke gjør noe som undergraver det vi har oppnådd i kampen mot IS, legger han til.

Tyrkia startet denne måneden en offensiv mot kurdere i Syria og Irak etter terrorangrepet i Istanbul. Nærmere 500 kurdiske mål i de to landene er angrepet.

Offensiven er rettet mot Kurdistans arbeiderparti PKK og den syriskkurdiske YPG-militsen.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har gitt kurdiske militante skylden for den dødelige bombeaksjonen i Istanbul tidligere i november.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer