Stoltenberg er overbevist om rask beslutning for Sverige og Finland

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er fremdeles overbevist om at tilslutningen av Sverige og Finland til forsvarsalliansen vil gå raskt.

Fra venstre: Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod, Natos generalsekretær Jens Stoltenberg, Danmarks statsminister Mette Frederiksen og Danmarks forsvarsminister Morten Bødskov. Foto: Martin Sylvest / Ritzau / NTB
Fra venstre: Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod, Natos generalsekretær Jens Stoltenberg, Danmarks statsminister Mette Frederiksen og Danmarks forsvarsminister Morten Bødskov. Foto: Martin Sylvest / Ritzau / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har løpende kontakt med Tyrkia, Sverige og Finland, og vårt mål er å løse dette så raskt som mulig, sa Stoltenberg på en pressekonferanse med Danmarks statsminister Mette Frederiksen onsdag.

Han sier målet er å få til en løsning i løpet av uker, ikke måneder.

– Jeg er overbevist om at vi vil klare å ta en rask beslutning om tiltredelse, sa han.

Tyrkia har vist motvilje til å ta inn Sverige og Finland som medlemmer i Nato. Begge landene søkte om medlemskap onsdag.

– Alle Nato-land, også Tyrkia, har interesse av å styrke alliansen, sa Fredriksen om Tyrkia-situasjonen. Hun understreket at det er nettopp en styrking av Nato svensk og finsk medlemskap innebærer.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer