Stoltenberg advarer igjen om at Ukraina går enda verre dager i møte

Både kampene og den humanitære krisen i Ukraina kommer til å bli verre i dagene som kommer, advarer Nato-sjef Jens Stoltenberg.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: AP / NTB
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

– Vi ser med forferdelse på at et økende antall sivile blir drept og russiske styrkers meningsløse ødeleggelse. Folket i Ukraina yter motstand med mot og besluttsomhet, men de neste dagene vil elendigheten trolig bli enda verre, sier Stoltenberg i et intervju med den tyske avisen Welt am Sonntag.

Han ber Russlands president Vladimir Putin om å avslutte krigen, trekke alle styrker tilbake og engasjere seg i diplomati, og han avviser de russiske påstandene om at USA har hatt hemmelige laboratorier for utvikling av biologiske våpen i Ukraina.

– Nå når disse falske anklagene er framsatt, må vi være årvåkne fordi det er mulig at Russland selv planlegger å bruke kjemiske våpen i ly av denne haugen med løgner, sier Stoltenberg.

Det er ifølge Nato-sjefen fortsatt helt uaktuelt å innføre en flyforbudssone over Ukraina ettersom det kan føre til direkte konfrontasjoner mellom Russland og Nato.

– Nato er en forsvarsallianse. Vi er ikke ute etter krig med Russland, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer