Stoffet knyttes til 70.000 overdoser i USA. Nå ventes avtale mellom Biden og Kina

USAs president Joe Biden og hans kinesiske kollega Xi Jinping ventes å kunngjøre en avtale hvor Kina skal slå ned på produksjon og eksport av opioidet fentanyl.

Joe Biden (til høyre) og Xi Jinping under G20-toppmøtet på Bali i november i fjor. Onsdag møtes de to igjen. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Joe Biden (til høyre) og Xi Jinping under G20-toppmøtet på Bali i november i fjor. Onsdag møtes de to igjen. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Nyhetsbyrået Bloomberg melder dette og viser til kilder med kjennskap til saken. Ifølge byrået vil avtalen, hvis det blir enighet, gjøre at Kina tar grep mot selskaper for å stanse strømmen av fentanyl og råvarene som brukes for å framstille det.

Som gjenytelse skal USA fjerne begrensningene landet har lagt for det kinesiske politiets kriminaltekniske institutt, melder Bloomberg. USA har hevdet at denne virksomheten er ansvarlig for brudd på menneskerettighetene.

Avtalen ventes å bli kunngjort onsdag under i forbindelse med toppmøtet i Samarbeidsforumet for Asia og Stillehavsregionen (Apec) i San Francisco.

Fentanyl er et syntetisk opioid som benyttes i smertebehandling og er mange ganger sterkere enn morfin. Stoffet knyttes ble knyttet til over 70.000 tilfeller av overdoser i USA i 2021.

En avtale kan være en viktig seier for demokraten Biden i forkant av 2024-valget, ettersom republikanerne har kritisert administrasjonen hans for håndteringen av problemene som fentanyl skaper i USA.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer