Stjerne trekker seg fra Tour de France

Primoz Roglic har bestemt seg for å hoppe av det prestisjetunge sykkelrittet Tour de France grunnet skadene han har pådratt seg etter velt underveis.

Primoz Roglic står av resten av Tour de France. Foto: Thibault Camus / AP / NTB
Primoz Roglic står av resten av Tour de France. Foto: Thibault Camus / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det opplyser Jumbo-Visma på Twitter.

– For at skadene mine skal helbredes skikkelig har vi bestemt at jeg ikke skal starte i dag. Jeg er veldig stolt av mine bidrag til resultatlisten, og jeg stoler på at laget vil realisere våre ambisjoner om å vinne den gule og den grønne trøyen, sier Roglic.

Jumbo-Visma har Jonas Vingegaard i den gule ledertrøya og Wout Van Aert i den grønne poengtrøya. Roglic var svært delaktig i at Vingegaard tok over ledelsen fra Tadej Pogacar på den ellevte etappen.

Han og Vingegaard byttet på å angripe og slite ut UAE-rytteren, som til slutt måtte gi tapt da Vingegaard smalt til oppover fjellsiden. Vingegaard leder med 2.22 minutter til Pogacar foran de sju siste etappene.

Pogacar har vunnet rittet de to siste årene.

Slovenske Roglic ble foran årets Tour sett på som Jumbo-Vismas sterkeste kort, men han har slitt med å sette sitt preg på årets utgave. Det ble tidlig klart at det var Vingegaard det nederlandske laget skulle kjøre for.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer