Stimuleringsordningene for kultursektoren gjeninnføres

Stimuleringsordningene for kultursektoren gjeninnføres, bekrefter kulturdepartementet til NTB. Ordningen gjelder fra 8. desember.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avgjørelsen innebærer at arrangører av allerede planlagte konserter og lignende i desember som må redusere antall fysiske deltakere eller besøkende på arrangementet, vil kunne søke ordningen og få eventuell støtte utbetalt i ettertid.

– For å gi noe mer trygghet for at bransjen skal tørre å planlegge og gjennomføre konserter og andre kulturaktiviteter innføringer vi nå stimuleringsordningene igjen fra og med 8. desember, sier kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) til NTB, og legger til:

– Omikronvarianten rammer oss alle hardt og jeg vet godt hvor vanskelig det er å planlegge for arrangementer i en tid der smittesituasjonen er uforutsigbar og reglene endres på kort varsel.

Videre opplyser hun at tilskuddet blant annet kan gis til gjennomføring av billetterte kulturarrangement som må redusere antall fysiske deltakere eller besøkende på grunn av krav eller begrensninger knyttet til coronautbruddet.

– Dette er et viktig bidrag til hele verdikjeden i kulturbransjen fordi den hjelper arrangører å overholde økonomiske forpliktelser til for eksempel underleverandører i samsvar med inngåtte avtaler, sier hun.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer