Stille og rolig på flyplassene – bilkø på grensene

De største flyplassene melder om normalt med køer og fortsatt få reisende, mens politiet melder om kø ved grenseovergangene, men ikke så mye som i helgen.

Tirsdag formiddag er det rundt 25 minutter kø for å passere gjennom grensekontrollen på Svinesund. Det er mindre enn dagen før. Ved flyplassene opplever man foreløpig ingen veldig store køer av nordmenn som skal ut og fly. Foto: Jon Eeg / NTB
Tirsdag formiddag er det rundt 25 minutter kø for å passere gjennom grensekontrollen på Svinesund. Det er mindre enn dagen før. Ved flyplassene opplever man foreløpig ingen veldig store køer av nordmenn som skal ut og fly. Foto: Jon Eeg / NTB Vis mer
Publisert

På Oslo lufthavn Gardermoen meldes det om normalt med køer tirsdag, noe som vanligvis betyr en ventetid på mellom en halv og halvannen time, opplyser Avinor.

Dette er som varslet med tanke på de rådende koronatiltakene.

På Flesland utenfor Bergen er det stille og rolig.

– Det går veldig greit, det er ingen køer verken på innsjekk eller i sikkerhetskontrollen. Det er noen flere reisende enn i forrige uke, men fortsatt veldig få som reiser om vi sammenligner med 2019, sier pressekontakt Cathrine Fuglesang Framholt ved Bergen lufthavn til NTB.

Også i Trondheim og Stavanger meldes det om rolige forhold og lite kø.

Mye trafikk på Svinesund

Ved grenseovergangene på Østlandet er det en kraftig økning i trafikken, men tidlig tirsdag ettermiddag meldes det at trafikken flyter bra.

– Det er mye trafikk på Svinesund og rundt 25 minutters ventetid. Ved Ørje er det også en god økning i trafikken, men det flyter ganske bra der, sier politioverbetjent Stian Rasmushagen i Øst politidistrikt til NTB.

Til sammenligning registrerte politiet en økning på over 2.000 biler fra mandag i forrige uke til mandag denne uken.

– Vi ser uten tvil en voldsom økning i trafikken, både av nordmenn og av at det kommer flere turister, sier han. Rasmushagen oppfordrer samtidig alle til å ha den nødvendige dokumentasjonen klar i god tid før de nærmer seg grensen, og dermed bidra til at trafikken flyter bedre.

Ifølge trafikkdata fra Statens vegvesen passerte det 893 biler over Svinesundsbroen mellom klokken 11 og 12 tirsdag. Det er nesten det dobbelte av antallet som passerte i samme tidsrom lørdag og søndag, og like under antallet fra mandag.

Lang ventetid fra Finland

Finnmark politidistrikt opplyser at de som skal reise fra Finland til Norge, må regne med flere timers ventetid på grenseovergangen, spesielt på dagtid mellom klokken 8 og klokken 20.

Vi oppfordrer de som har mulighet, til å komme utenom dette tidsrommet, heter det i en pressemelding.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer